nedelja, 29. november 2009

Kazalo knjige Proti sladkorni bolezni z naravnimi sredstvi

KAZALO knjige:

NAMESTO UVODA

KAKŠNA BOLEZEN JE SLADKORNA BOLEZEN ALI DIABETES?
ZAPLETI PRI SLADKORNI BOLEZNI
Hipoglikemija
Hiperglikemija

KAKO SLADKORNO BOLEZEN OMEJITI?
ZDRAVIMO ČLOVEKA, NE BOLEZNI - DUHOVNO CELJENJE
PREHRANA PRI SLADKORNI BOLEZNI
Zdravljenje diabetesa s prehrano
Zaužiti manj hrane in povečati telesne aktivnosti
Pri prehrani je treba omejiti uporabo maščobe
Najmanj en obrok rib na teden
Balastne snovi
Glikemični indeks
Pravilno uživanje tekočin

PRIPOROČENA UPORABA ZELIŠČ PRI KUHI
ZELIŠČA, KI NAM POMAGAJO PROTI SLADKORNI BOLEZNI
ČAJNE MEŠANICE PROTI DIABETESU

ZDRAVILNE RASTLINE PROTI DIABETESU
ARTIČOKA (Cynara scolmus)
Zdravilne lastnosti
Kulinarika
Recepti

BELUŠ, NAVADNI (Asparagus officinalis)
Zdravilne lastnosti
Kulinarika

BEZEG, ČRNI (Sambucus nigra L.)
Zdravilne lastnosti
Kulinarika

BORAGA (Borago officinalis L.)
Zdravilni učinki
Kulinarika

BOROVNICA (Vaccinium myrtillus L.)
Zdravilni učinki
BRIN ( Juniperus communis L.)
Zdravilne lastnosti
BUČA, NAVADNA (Cucurbita pepo)
Zdravilne lastnosti
Kulinarika
Zdravilnost

ČEBULA (Allium cepa)
Zdravilne lastnosti
ČEŠNJA (Prunus avium L.)
Zdravilne lastnosti
FIŽOL, NAVADNI (Phaseolus vulgaris)
Zdravilne lastnosti
GARCINIJA (Garcinia Cambogia)
Zdravilne lastnosti
GRAH ( Pisum sativum)
Zdravilne lastnosti
HREN (Armoracia lapathifolia)
Zdravilne lastnosti
JASTREBINA, NAVADNA (Galega officinallis)
Zdravilne lastnosti
KAMILICA, PRAVA (Matricaria recutita, chamomillarecutita, matricaria chamomilla)
Zdravilne lastnosti
KOKOS (Cocos nucifera)
Zdravilne lastnosti
KOLMEŽ (Acorus calamus L.)
KOPRIVA (Urtica dioica)
Zdravilne lastnosti
Kulinarika

KUMARA ( Cucumis sativus)
Zdravilne lastnosti
MILNICA, NAVADNA (Saponaria officinalis)
Zdravilne lastnosti
OMAN, VELIKI (Inula helenium)
OREH, NAVADNI (Juglans regia)
Zdravilne lastnosti
OVES, NAVADNI (Avena seativa)
Zdravilne lastnosti
Kulinarika

PAPAJA (Carica papaya)
Zdravilne lastnosti
PLAHTICA (Alchemilla (včasih vulgaris L.) xanthoclora)
Zdravilne lastnosti
POTROŠNIK (Cichórium íntibus L.)
Zdravilne lastnosti
REGRAT (Taraxacum officinale)
Zdravilni učinki
Kulinarika

REPIK, GLADIŠNIK (Agrimonia eupatoria L.)
Zdravilne lastnosti
REPINEC (Arctium lappa, A.minus, A.tomentosum)
Zdravilne lastnosti
ROBIDA (Rubus fruticosus L.)
Zdravilne lastnosti
SMILJ, PEŠČENI (Helichrysum arenarium)
SRČNA MOČ (Potentila erecta, tormentilla)
Zdravilne lastnosti
SVETLIN, dvoletni (Oenothera biennis)
Zdravilne lastnosti
Kulinarika

TOPINAMBUR (Helianthus tuberosus)
Zdravilne lastnosti
TRIPLAT, SABLJASTI (Trigonella foenum-graecum)
Zdravilne lastnosti
VRATIČ, NAVADNI ( Tanacetum vulgare/ Chrysanthemum v.)
Zdravilne lastnosti
ZIMZELEN (Vinca minor L.)
Zdravilne lastnosti
ŽAJBELJ (Salvia officinalis)
Zdravilni učinki
Kulinarika


ZELENJAVNI SOKOVI
DRUGO, KAR BI ŠE MORALI VEDETI PRI SLADKORNI BOLEZNI
KVAS, KVASNI IZVLEČKI
VITAMIN B12
KROMIT, KROM
DONAT
MANGAN
VITAMIN B3 (NIKOTINAMID) ALI NIACIN

ZAKJUČEK
BIBILOGRAFIJA KNJIG O SLADKORNI BOLEZNI
VIRI:
Klasični viri
Internetni viri

Ni komentarjev:

Objavite komentar