
NAMESTO UVODA
KAKŠNA BOLEZEN JE SLADKORNA BOLEZEN ALI DIABETES?
ZAPLETI PRI SLADKORNI BOLEZNI
Hipoglikemija
Hiperglikemija
KAKO SLADKORNO BOLEZEN OMEJITI?
ZDRAVIMO ČLOVEKA, NE BOLEZNI - DUHOVNO CELJENJE
PREHRANA PRI SLADKORNI BOLEZNI
Zdravljenje diabetesa s prehrano
Zaužiti manj hrane in povečati telesne aktivnosti
Pri prehrani je treba omejiti uporabo maščobe
Najmanj en obrok rib na teden
Balastne snovi
Glikemični indeks
Pravilno uživanje tekočin
PRIPOROČENA UPORABA ZELIŠČ PRI KUHI
ZELIŠČA, KI NAM POMAGAJO PROTI SLADKORNI BOLEZNI
ČAJNE MEŠANICE PROTI DIABETESU
ZDRAVILNE RASTLINE PROTI DIABETESU
ARTIČOKA (Cynara scolmus)
Zdravilne lastnosti
Kulinarika
Recepti
BELUŠ, NAVADNI (Asparagus officinalis)
Zdravilne lastnosti
Kulinarika
BEZEG, ČRNI (Sambucus nigra L.)
Zdravilne lastnosti
Kulinarika
BORAGA (Borago officinalis L.)
Zdravilni učinki
Kulinarika
BOROVNICA (Vaccinium myrtillus L.)
Zdravilni učinki
BRIN ( Juniperus communis L.)
Zdravilne lastnosti
BUČA, NAVADNA (Cucurbita pepo)
Zdravilne lastnosti
Kulinarika
Zdravilnost
ČEBULA (Allium cepa)
Zdravilne lastnosti
ČEŠNJA (Prunus avium L.)
Zdravilne lastnosti
FIŽOL, NAVADNI (Phaseolus vulgaris)
Zdravilne lastnosti
GARCINIJA (Garcinia Cambogia)
Zdravilne lastnosti
GRAH ( Pisum sativum)
Zdravilne lastnosti
HREN (Armoracia lapathifolia)
Zdravilne lastnosti
JASTREBINA, NAVADNA (Galega officinallis)
Zdravilne lastnosti
KAMILICA, PRAVA (Matricaria recutita, chamomillarecutita, matricaria chamomilla)
Zdravilne lastnosti
KOKOS (Cocos nucifera)
Zdravilne lastnosti
KOLMEŽ (Acorus calamus L.)
KOPRIVA (Urtica dioica)
Zdravilne lastnosti
Kulinarika
KUMARA ( Cucumis sativus)
Zdravilne lastnosti
MILNICA, NAVADNA (Saponaria officinalis)
Zdravilne lastnosti
OMAN, VELIKI (Inula helenium)
OREH, NAVADNI (Juglans regia)
Zdravilne lastnosti
OVES, NAVADNI (Avena seativa)
Zdravilne lastnosti
Kulinarika
PAPAJA (Carica papaya)
Zdravilne lastnosti
PLAHTICA (Alchemilla (včasih vulgaris L.) xanthoclora)
Zdravilne lastnosti
POTROŠNIK (Cichórium íntibus L.)
Zdravilne lastnosti
REGRAT (Taraxacum officinale)
Zdravilni učinki
Kulinarika
REPIK, GLADIŠNIK (Agrimonia eupatoria L.)
Zdravilne lastnosti
REPINEC (Arctium lappa, A.minus, A.tomentosum)
Zdravilne lastnosti
ROBIDA (Rubus fruticosus L.)
Zdravilne lastnosti
SMILJ, PEŠČENI (Helichrysum arenarium)
SRČNA MOČ (Potentila erecta, tormentilla)
Zdravilne lastnosti
SVETLIN, dvoletni (Oenothera biennis)
Zdravilne lastnosti
Kulinarika
TOPINAMBUR (Helianthus tuberosus)
Zdravilne lastnosti
TRIPLAT, SABLJASTI (Trigonella foenum-graecum)
Zdravilne lastnosti
VRATIČ, NAVADNI ( Tanacetum vulgare/ Chrysanthemum v.)
Zdravilne lastnosti
ZIMZELEN (Vinca minor L.)
Zdravilne lastnosti
ŽAJBELJ (Salvia officinalis)
Zdravilni učinki
Kulinarika
ZELENJAVNI SOKOVI
DRUGO, KAR BI ŠE MORALI VEDETI PRI SLADKORNI BOLEZNI
KVAS, KVASNI IZVLEČKI
VITAMIN B12
KROMIT, KROM
DONAT
MANGAN
VITAMIN B3 (NIKOTINAMID) ALI NIACIN
ZAKJUČEK
BIBILOGRAFIJA KNJIG O SLADKORNI BOLEZNI
VIRI:
Klasični viri
Internetni viri
Ni komentarjev:
Objavite komentar